Sáčky z polyetylenu válcují svět

Někteří lidé tvrdě kritizují plastické hmoty a poukazují na množství mikroplastů v přírodě, ale samotné plasty za to nemohou, na vině je zejména lidská bezohlednost a neschopnost pečovat o prostředí, v němž žijeme. Některým lidem schází dobrá vůle, a to je ten největší problém ze všech. Dohodnout se na společném postupu, který bude prospěšný všem, je někdy natolik nepřekonatelný problém, že je snad snazší vyšplhat na některou z himálajských osmitisícovek.

potraviny v sáčku

Jestliže tedy někdy uslyšíte jistá rádoby líbivá slova o tom, že plasty nejsou ekologické, a že bychom měli znovu přejít na papír, vězte, že dotyčná osoba vůbec nemusí mít pravdu, protože provoz papírenských a dřevařských závodů také není zrovna „ekologicky bezvýznamný“.

Buďme naopak rádi, že tu máme tři natolik užitečné vynálezy z plastických hmot, bez nichž si stěží dokážeme současný život představit – suchý zip, bublinkovou fólii a rychlouzavírací sáčky se zipem. Setrváme-li u těch posledních zmiňovaných, něco si o nich připomeňme:

mouka a vejce na stole

Praktičnost – do zipových sáčků lze umístit kancelářské potřeby, hračky, potraviny, vybavení dílen, textil, obuv, elektroniku, dekorativní předměty, galanterii, zkrátka na co si vzpomenete, a co se do nich vejde. Uzávěr je natolik pevný, že je naprosto spolehlivý, a nezklame vás ani u polotekutých a tekutých náplní. Sáčky jsou navíc lehké, dobře skladné a můžete je využít jak doma, tak i v zaměstnání a na cestách.

Zdravotní nezávadnost – polyetylen je zdravotně nezávadný plast a využívá se i v medicíně a farmacii, a tak nemusíte mít obavy ukládat do sáčků se zipem ani potraviny – od těch pro rychlou spotřebu až po výrobky trvanlivé.

Nízká cena – zipové sáčky pořídíte doslova za pár korun, a tak vás nemusí mrzet, pokud je nakoupíte domů do zásoby a budete je mít v záloze v šuplíku kuchyňské linky nebo v psacím stole. Můžete s nimi seznámit i vaše děti, které jejich předností také mohou využít.

Doporučené články