Olivový olej Arbequina Premium k masážím

Prémiové olivové oleje Arbequina Premium https://www.olivum.cz/nobleza-del-sur-arbequina-premium/ jsou primárně určené pro potravinářské účely a patří ke špičkovým výrobkům v tomto oboru. Můžete si je dopřát pro teplou kuchyni i studené pokrmy a ocenit tak jejich kvalitu svými chuťovými pohárky a následně trávicím procesem, který zlepší buněčnou regeneraci a oddálí stárnutí. Prémiové řady olejů jsou lisované šetrným způsobem za studena a jde o výrobky bez pesticidů a herbicidů v BIO kvalitě.

olivový olej

Kosmetika a masáže

Olivový olej ideální médium pro využití v masérských salónech, ať už se jedná o jakýkoli druh masáží. Je to mnohdy lepší volba, než jakékoli speciální oleje a emulze určené výhradně pro masérské účely. Jde totiž o to, že panenský olej z oliv je pro lidský organismus velmi příznivý, prostý alergických reakcí, snadno se vstřebává pokožkou a tělo z něj přijímá výživové prvky podobně, jako když si dopřejete koupel v Epsomské soli. Zároveň umožňuje snazší kontakt maséra s pokožkou klienta, lépe se pak provádí samotné úkony na různých částech těla a docílí se tím efektivního výsledku, který také od masáží očekáváme. Masáže lze i díky tomu opakovat častěji, v kratších intervalech a bez obav z vedlejších účinků. Mimochodem olivové panenské oleje neobsahují žádné konzervanty, barviva a další nežádoucí chemické látky, které zdárný průběh masáží pouze komplikují.

Měsíček lékařský

Pro kosmetické účely lidé nakupují mnohdy velmi drahé přípravky, přitom si pro ošetření, zjemnění a harmonizaci pokožky vystačíme s některými ryze přírodními výtažky. Kupříkladu olivový olej zahřátý na určitou teplotu, je vhodný pro přijímání látek z květů měsíčku lékařského. Květy se v zahřátém oleji nechají zhruba půl hodiny louhovat, nechají se „dojít“ přes noc a následující den se směs opět zahřeje, aby se do ní mohl přidat v malém množství včelí vosk, který jí dodá potřebnou konzistenci a podpoří léčebné účinky.

Doporučené články